Koud Atmosferisch Plasma

Het Onthullen van de Wonderen van Atmosferisch Koud Plasma:

Heb je ooit gehoord van koud plasma? Zo niet, laten we ons verdiepen in dit fascinerende domein. Koud Atmosferisch Plasma (CAP) is een gedeeltelijk geïoniseerd gas dat op of nabij kamertemperatuur en atmosferische druk wordt gehouden. In tegenstelling tot traditionele plasma’s die worden gegenereerd bij hoge temperaturen, kan CAP worden geproduceerd met behulp van verschillende technieken, waardoor het koud of slechts licht verhit blijft.

CAP heeft aanzienlijke aandacht getrokken in verschillende vakgebieden vanwege zijn unieke eigenschappen en potentiële toepassingen. Enkele belangrijke kenmerken en toepassingen van koud atmosferisch plasma zijn onder meer:

connectie plasma energie

Wat is het? Hoe zit het in elkaar?

Dus, wat is koud atmosferisch plasma eigenlijk?

 

In ons universum zijn er drie primaire toestanden van materie: vast, vloeibaar en gas. 

Plasma wordt beschouwd als de vierde toestand van materie, ontstaat wanneer gas wordt verwarmd (met behulp van elektriciteit) tot een punt waarop de deeltjes geladen worden.

 

Hoewel plasma misschien niet veel besproken wordt, is het de meest voorkomende toestand van materie in het universum en relatief gebruikelijk op aarde.

 

CAP bij wondgenezing

Koud plasma, niet thermisch plasma, brengt geen schade toe aan de huid.

 

Warm (hot) plasma is erop gericht om schade aan het huidoppervlak toe te brengen. Bij koud plasma blijft de temperatuur onder de 40 graden.

 

CAP wordt al langer in de geneeskunde gebruikt bij wondgenezing en er wordt tegenwoordig ook onderzoek naar gedaan voor tumoren bijvoorbeeld en als desinfectiemethode bij tandheelkundige behandelingen.

 

 

Stimulatie van groeifactoren

CAP is in staat om in de huid groeifactoren te stimuleren waardoor de productie van fibroblasten, belangrijk voor collageen aanmaak, weer een boost krijgen. Zoals we hierboven al schreven, worden huidontstekingen afgeremd. Door elektrische spanning tussen de vrij-geladen deeltjes die via het plasma op de huid komen, worden ontstekingscellen geholpen om zichzelf op te ruimen.

 

Immuunversterkende reactie

Groeifactoren krijgen weer een prikkel en dat helpt om een gezonde huid aan te maken. Er vindt een immuunversterkende reactie plaats, onder invloed van

plasma scale

En wat kan het voor me betekenen?

Lage Temperatuur:

CAP werkt op of nabij kamertemperatuur, waardoor het geschikt is voor toepassingen waar hoge temperaturen ongewenst of onpraktisch zijn.

 

Generatie van Reactieve Soorten:

CAP genereert verschillende reactieve soorten, waaronder ionen, elektronen, vrije radicalen en aangeslagen atomen en moleculen. Deze reactieve soorten kunnen interageren met oppervlakken, biologische weefsels en andere materialen, wat leidt tot een breed scala aan chemische en biologische effecten.

 

Biomedische Toepassingen:

CAP heeft veelbelovende toepassingen in verschillende biomedische gebieden, waaronder wondgenezing, kankerbehandeling, sterilisatie en weefselmanipulatie. Het kan selectief bacteriën, virussen en kankercellen doden en tegelijkertijd gezonde weefsels sparen.

In de wereld van esthetiek is koud atmosferisch plasma (CAP) naar voren gekomen als een game-changer met zijn potentiële toepassingen in verschillende cosmetische en dermatologische procedures. Enkele toepassingen van CAP in het esthetische domein zijn onder meer:

 

Huidverjonging:

CAP kan de productie van collageen stimuleren en de textuur, toon en elasticiteit van de huid verbeteren. Het kan helpen bij het verminderen van rimpels, fijne lijntjes en andere tekenen van veroudering, resulterend in een gladdere en stevigere huid.

 

Acnebehandeling:

Met zijn antimicrobiële eigenschappen is CAP effectief in het doden van acne-veroorzakende bacteriën op de huid. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, het controleren van de talgproductie en het verbeteren van acne-symptomen, wat leidt tot een schonere en gezondere huid.

 

Littekenvermindering:

CAP kan weefselregeneratie en wondgenezing bevorderen, waardoor het nuttig is voor het verminderen van de verschijning van littekens, waaronder acnelittekens, chirurgische littekens en striae. Het kan helpen bij het verzachten van littekens en het verbeteren van hun textuur en uiterlijk in de loop van de tijd.

 

Huidverstrakking:

CAP kan thermische effecten veroorzaken in de diepere lagen van de huid, wat leidt tot samentrekking en verstrakking van het weefsel. Het kan de slappe huid helpen verbeteren, vooral op gebieden zoals het gezicht, de nek en het decolleté.

 

Pigmentatiebehandeling:

CAP kan zich richten op melanineproducerende cellen in de huid, wat leidt tot de vermindering van hyperpigmentatie, zonnevlekken en een ongelijkmatige teint. Het kan helpen bij het verhelderen en egaliseren van de teint, resulterend in een stralender en jeugdiger uiterlijk.

 

Haarherstel:

CAP is onderzocht

Koud plasma is geen nieuw concept in de medische sector, vooral niet in Engeland, waar het met opmerkelijk succes wordt toegepast voor verschillende medische problemen. De apparatuur van Dr. Platon uit Zuid-Korea heeft aanzienlijke aandacht gekregen van talloze schoonheidsspecialisten, vooral bij het aanpakken van huidaandoeningen met ontsteking en zonneschade, met indrukwekkende resultaten.

DR PLATON 1 behandeling acné
hoe de behandeling wordt uitgevoerd van DR PLATON cold plasma
DR PLATON
DR PLATON anti rimpel resultaat na 3 behandelingen

Gerlateerde Artikelen

Wil jij altijd op de hoogte worden gesteld?

Van nieuwe blog artikels, nieuws of promoties? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief, en wordt als eerste op de hoogte gesteld.
Brandon de founder